Ervaring

Enkele voorbeelden waar ik mijn expertise en vaardigheden inzet(te):

* Als procesbegeleider de samenwerking bevorderen tussen twee kinderopvangorganisaties en een school binnen een verder te vormen IKC (integraal kindcentrum): het programma van de gezamenlijke studiedagen verzorgen, samenwerkingsafspraken initiëren en borgen, analyse en advies over stakeholders.

* Als afdelingsmanager voor een gemeentelijke Dienst Publiekszaken een omvangrijk verandertraject realiseren op zowel organisatiestructuur als -cultuur: uitbreiding dienstenaanbod, op afspraak werken en klantgerichtheid vergroten.

* Als organisatieadviseur in de coronacrisis voor een grote kinderopvangorganisatie afstemmen met gemeenten, onderwijsbesturen en branchegenoten. Plan van aanpak en interne en externe communicatie stroomlijnen. Actualiteit volgen en snel schakelen in op- en afschalen maatregelen, van strategisch tot uitvoerend niveau.

Opleidingen

Gedrevenheid bij te dragen aan de publieke zaak was na de middelbare school mijn motivatie om Bestuurskunde te gaan studeren, later in combinatie met een studie Politicologie. 

Voor Bestuurskunde studeerde ik af op Organisatie & management. Ik schreef mijn scriptie over de effecten van de liberalisering van de postmarkt op o.a. dienstverlening, prijsstelling en arbeidsvoorwaarden. Deze thema’s zijn nu nog steeds actueel. Voor Politicologie studeerde ik af op de verdergaande Europese integratie en het effect daarvan op de legitimiteit van nationale overheden. Beide scriptieonderwerpen illustreren mijn brede maatschappelijke belangstelling: hoe ‘grote’ besluiten ingrijpen in het dagelijks leven.

Tijdens mijn loopbaan volgde ik regelmatig trainingen en opleidingen, bijvoorbeeld PRINCE2 (projectmanagent), agile werken en het Leadership Development Program aan Nyenrode Business University.

Wat anderen over mij zeggen

"Lieke is doortastend, slim en weet snel tot de essentie van dingen te komen. Met haar grote zorgvuldigheid bouwt zij snel vertrouwen op en weet ze mensen aan zich te binden. Ze is heel zelfstandig, maar ook een teamplayer; ideale combinatie.

Ik heb heel fijn met haar samengewerkt en kon als bestuurder complexe zaken aan haar over laten. Waar nodig geeft ze advies, op het juiste moment stelt ze een vraag of zoekt ze je op."

2Samen
Zoë Kwint-Elkerbout
Directeur-Bestuurder

Kinderopvang 2Samen

"Lieke heeft de gemeente Leidschendam-Voorburg erg geholpen met de verdere professionalisering van het team HR. Lieke is om te beginnen een prettig mens om mee samen te werken, ze heeft oprechte interesse in de collega's en verbindt zich aan de organisatie. Ze heeft een luisterend oor maar pakt ook door.

Lieke schakelt goed tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau. Lieke is naast mensgericht ook inhoudsgedreven. Zo heeft ze een helder HR-visiedocument opgeleverd, maar ook gezorgd dat de doelstellingen vertaald worden naar activiteiten en daadwerkelijke resultaten."
Rutger den Haan
Gemeentesecretaris

Leidschendam-Voorburg

"Door met overzicht en vanuit verbinding te werken, weet Lieke rust te creëren binnen teams. Daarbij is ze snel effectief. Complexe dossiers weet Lieke te ontrafelen zodat duidelijk is wie waarvan is en waar besluiten moeten worden genomen. Daarbij is ze vasthoudend en gestructureerd. Bovenal lopen collega’s weer met een glimlach rond en zijn de teams klaar voor de volgende stap."

Karin Flim
Manager HR

Middin (zorgorganisatie)

"Lieke is een uitermate professionele manager met oog voor detail. Analytisch ingesteld, kan goed hoofd- en bijzaken onderscheiden, is resultaatgericht maar bovenal een prettig collega, niet alleen één op één, maar ook in teamverband."
Gemeente Den Haag
Willem de Groot
Afdelingsmanager

gemeente Den Haag

"Lieke is analytisch, doelgericht en in mijn ogen op een geweldige manier koelbloedig. Zij laat zich vooral leiden door resultaatgerichte doelstellingen en doet dit op een zeer prettige wijze. Ze betrekt collega's en geeft hen de ruimte om te leren, zelfstandig resultaten te boeken en te groeien."
Project&zo
Marlies Morien
Proces- en projectmanager

Project & Zo